Blog de seguridad y defensa

lunes, 25 de febrero de 2008

Los programas de defensa de ERC, AN y CiU.


El programa de defensa de ERC. En resumen: eliminar el día de las FAS, reducir las partidas presupuestarias en defensa, desmilitarizar la ayuda humanitaria, reducción de inversiones en grandes programas armamentísticos, devolver patrimonio de defensa infrautilizado a los ayuntamientos, control exhaustivo del comercio de armamento, objeción de conciencia fiscal para gastos militares y partidas presupuestarias para apoyar a las víctimas de las armas españolas.

Literalmente:

DEFENSA I POLÍTICA ARMAMENTÍSTICA: PER UNA NOVA CULTURA DE PAU

El Pressupost de Defensa s’ha doblat en la darrera dècada. El creixement en els Pressupostos Generals de l’Estat durant el govern del PSoE ha estat del 30%, que significa en termes absoluts i relatius que en 4 anys de PSoE s’ha augmentat tant com en 8 anys del PP. D’altra banda, el govern espanyol ha consolidat la tàctica d’ampliar el pressupost anual mitjançant crèdits a costa del Fons de Contingència.

A través d’aquesta via ha incrementat el pressupost de defensa de l’any 2007 en un 40% respecte a la quantitat originàriament pressupostada. En aquest sentit, Esquerra reclama la reducció del pressupost de Defensa i denuncia la utilització perversa dels Fons de Contingència.
Així mateix, Esquerra qüestiona les campanyes enganyoses del Ministeri de Defensa, que costen més de 40.000 euros diaris, i les ingerències de l’Exèrcit espanyol en l’àmbit de l’ajut humanitari i la cooperació internacional.

Una altra de les línies d’actuació d’Esquerra és la reducció armamentística, d’una banda dels grans megaprojectes de l’Exèrcit espanyol com carros de combat Leopard o Helicòpters d’Atac, i de l’altra, de producció o col·laboració armamentística com per exemple les bombes raïm o l’urani empobrit.

Finalment, Esquerra defensa el retorn als municipis dels terrenys i infraestructures del Ministeri de Defensa en desús o infrautilitzades.

PROPOSTES
— Retirar els símbols de la dictadura franquista dels edificis públics de l’Estat (administracions públiques).
Alienar o cedir els municipis de tots aquells terrenys del Ministeri de Defensa infrautilitzats o en desús, com les casernes del Bruc, de Sant Boi de Llobregat o de Pollença.
Eliminar el Dia commemoratiu de les forces armades i reduir de forma progressiva les despeses militars, en especial la pressupostada en I+D, del potencial humà i dels efectius materials, d’acord amb un model de defensa no ofensiu.
— Mentre no desapareix la despesa militar, destinar-ne un 15% del pressupost a la recerca i foment de la pau. I una progressiva reducció de la militarització de la recerca científica i transferencia d’aquests recursos cap a la recerca civil, social, educativa i sanitària.
— Crear una Subcomissió Parlamentària sobre les necessitats i finalitats de l’Exèrcit espanyol.
— Rebutjar les campanyes publicitàries enganyoses del Ministeri de Defensa. Impedir que l’exèrcit espanyol participi de cap més guerra i/o conflicte armat com a forma de resolució de conflictos per aconseguir arribar a una política de defensa no ofensiva.
— Complir exhaustivament la Llei de control de comerç de material de defensa i de doble ús i subscriure tots els compromisos internacionals destinats al control i reducció d’armament i a favor d’una cultura de pau; compliment exhaustiu d’aquells a què s’ha compromès l’Estat espanyol i atenent a la resolució 61/89 de les nnUU, ser part activa en el procés d’elaboració d’un tractat mundial per a regular el comerç d’armes.
— Crear una comissió de control parlamentari d’investigació sobre la venda il·legal d’armes a tercers països i la presència de productes procedents de l’Estat espanyol en el circuit triangular del comerç d’armament i crear un registre estatal de producció d’armament i de control de l’exportació per tal de conèixer el tipus de productes militars i les quantitats fabricades a l’Estat espanyol, així com també les transferències a altres estats materials, tecnologies i serveis d’ús militar. Establir un Pla d’Estudi per la Reconversió de la Indústria Armamentística de l’Estat espanyol cap a una indústria de caire civil.
— Impulsar l’elaboració i l’execució d’una estratègia interministerial per posar a la pràctica el Principi de la Responsabilitat de Protecció dels civils víctimes d’un conflicte armat. Incrementar els fons i els recursos humans destinats a les missions internacionals de les nnUU de protecció dels civils.
— Reclamar a totes les instàncies internacionals oportunes la moratòria d’ús d’armament amb urani empobrit, estudiar les conseqüències del seu ús a tots els conflictes en què han participat les Forces Armades espanyoles i no donar suport a cap operació militar de les institucions internacionals de les quals n’és membre l’Estat espanyol en què s’utilitzi.
Destinar partides pressupostàries per reduir, eliminar i/o compensar els efectes negatius d’armament espanyol a les poblacions afectades (com per desminar i atendre les víctimes de mines espanyoles).
— Comprometre’s internacionalment amb la prohibició de la producció, emmagatzematge, venda i/o ús de bombes de dispersió (per ex. Bombes raïm), en coherència amb la signatura de la declaració d’oslo.
Donar suport a l’objecció de Consciència Fiscal a les despeses i investigació militars. El contribuent té dret a decidir.

****

El Programa de defensa de Alianza Nacional.

Literalmente:

FUERZAS ARMADAS.

Las FFAA constituyen la garantía de la unidad, de la integridad y de la independencia de la Nación. Son en esencia el pueblo en armas.

En consecuencia, propugnamos:
1º.- Un ejercito básico de 150.000 hombres como soldados y mandos profesionales.
2º.- Restablecimiento del Servicio Militar obligatorio.
3º.- Salida de los extranjeros de las Fuerzas Armadas, con la excepción de la Legión.

****

Literalmente:

La política exterior espanyola ha de seguir les directrius de la Unió Europea. Treballarem per avançar cap a una política comuna exterior en els àmbits de defensa i de seguretat per a tots els països de la Unió, per tal de manifestar-se amb una sola veu almón.

****


Desde este observatorio se da la bienvenida a Spanish Defence, una iniciativa bilingüe con mucho futuro. ¡Ánimo!

No hay comentarios:

Publicar un comentario